Słodkie owieczki
Składniki: (na 6 sztuk)
50 g masła
pół szkl. cukru
2 łyżki kakao
łyżeczka cukru waniliowego
1 szkl. mleka
1 opakowanie ryżu preparowanego (70 g)
6 małych biszkoptów cukrowy brązowy pisak (DrOetker)
cukrowe oczka (Wilton)
Wykonanie:
Masło, cukier, kakao, mleko i cukier waniliowy rozpuszczamy w garnku tak długo, aż mleka zrobi się mniej i powstanie gęsta masa. Wtedy wsypujemy ryż preparowany i mieszamy dokładnie. Czekamy aż trochę przestygnie, po czym lepimy kule w kształcie jajka i doklejamy na jednym końcu biszkopcika z przyklejonymi już wcześniej oczami i narysowaną buzią.
Gotowe!
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt Wielkanocnych :)
Komentarze
Prześlij komentarz